OM STIFTELSEN

Stiftelsen Sankta Thora grundades under våren 2020 med målet att fortsätta bedriva en grundskola i Torekov och ge barnen i Båstad kommun möjlighet till en högkvalitativ och trygg skolgång. Stiftelsen finansieras med donationer. Styrelsen är sammansatt av ledamöter med ett djupt engagemang i skolan och som tillsammans besitter ett brett spektrum av kompetenser för att bedriva verksamheten på bästa sätt.

Allt går tillbaka till eleven
Nya Sandlyckeskolan kommer att drivas av stiftelsen. I och med det finns det ingen ägare som tar ut vinst. Uppdraget som styrelseledamot är oavlönat. Alla medel investeras i skolan och allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten och till elevernas utbildning.

Stiftelsens vision
Att leda utvecklingen i Sverige av den hållbara skolan. Nya Sandlyckeskolan ska vara en föregångare och förebild för andra skolor och bidra till att kvaliteten på Sveriges skolor i stort förbättras.

STIFTELSENS STYRELSE

Barbro Willners

Barbro%20W_edited.jpg

Lång erfarenhet av att arbeta som grundskolelärare och som rektor i Nacka kommun.

Har också varit rektor och skolchef för Svenska skolan i Paris en skola från förskola till och med klass 9

Startade ISN /Nacka International School i Nacka Kommun en svensk och internationell skola från förskola till och med klass 9. Varit skolchef och utvecklingschef på UNIS /United Nations International School, en IBO skola från förskola till och med gymnasium i New York. Rektor och skolchef på Bladins skola och internationella skola i Malmö från förskola till och med gymnasium i Malmö. Startade Bernadottegymnasiet i Malmö Stad med inriktning samhällsprogrammet.

Barbro har de senaste tio åren arbetat som gymnasiechef och utbildningschef i Malmö Stad, främst med yrkesprogrammen och introduktionsprogrammen.

Bor i Torekov året runt.

Malin Zelander

Malin%20Zelander_edited.jpg

Har en Bachelor i Human Resources Management and Labour Relations från Göteborgs universitet. Har tidigare arbetat med rekrytering, bemanning och personaladministration. Arbetar idag som skolintendent på en högstadieskola i Ängelholms kommun.

Har barn i förskoleåldern och bor i Torekov året runt.

Emma Toral

Emma-Toral-kv-180x180_edited.jpg

Initiativtagare till Stiftelsen Sankta Thora och till etableringen av friskolan. Studerat till lärare vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. Född i Torekov och är tidigare elev på Sandlyckeskolan. Arbetat som musiklärare på Sandlyckeskolan och Strandängskolan i Båstad 2012 - 2015. Arbetar nu som konsult inom HR och rekrytering för ett globalt företag.

Har två barn i förskoleåldern. Bor just nu utomlands men planerar att flytta tillbaka till Torekov vid ett godkännande från Skolinspektionen.

Catharina Sachs

Catharina%20S_edited.jpg

Har en internationell Masterexamen i organisation och ledarskap från Köpenhamn och en osteopatexamen från Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg. Driver friskvårdsföretag i Torekov samt är verksam som ledamot och administratör i fyra stiftelser varav två bedriver utbildning och två arbetar med satsningar på barn och ungdomars utveckling. Har lång erfarenhet inom offentlig, ideell och privat sektor med undervisning, strategiskt utredningsarbete, akademisk forskning och utveckling samt ledarskap. Catharina har tidigare haft uppdrag för Svenska Ridsportförbundet som lagledare för junior- och ungdomslandslag.

Bor i Torekov året runt.

Susanne Ericsson

Susanne%20Ericsson_edited.jpg

Egen företagare under närmare 20 år efter ekonomistudier i Uppsala och Lund. Starkt samhällsintresse och politiskt aktiv, Ledamot i Moderata Företagarrådet Stockholm stad och län samt styrelseledamot i en lokal Moderatförening. Nämndeman vid Stockholms Tingsrätt.
Säsongsboende i Torekov sedan närmare 25 år.

Johan Tydén

Johan%20Tyde%CC%81n%20_edited.jpg

Har en jur. kand. och en civilekonomexamen från Lunds universitet. Arbetat som bolagsjurist på Ericsson, som bland annat biträdande chefsjurist, på KPMG Legal och som delägare på Bird & Bird Advokatbyrå . 2014 grundare Johan Synch Advokat AB och arbetar där som advokat samt styrelsemedlem.

Säsongsboende i Torekov och är där så ofta han kan.